Opnieuw storing bij BlackBerry's

BlackBerry-bezitters worden dinsdag opnieuw getroffen door een storing bij fabrikant RIM. Door de storing konden mensen met zo'n smartphone maandag ook al vrijwel de hele dag geen gebruikmaken van internetdiensten. Ook de populaire berichtendienst BlackBerry Messenger, beter bekend als ping, ligt opnieuw plat.

De Canadese fabrikant van de BlackBerry's, RIM, heeft de nieuwe problemen nog niet bevestigd. De providers T-Mobile en Vodafone lieten rond 14.00 uur wel weten dat er weer een storing is. Over de duur en de omvang van de problemen is niets bekend.

De problemen bij RIM troffen maandag wereldwijd miljoenen BlackBerry-eigenaars. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone of Android-telefoons loopt internetverkeer bij BlackBerry's via de servers van de fabrikant. Dat zorgt voor extra veiligheid, maar betekent ook dat een storing wereldwijd voor problemen kan zorgen.

Maandag begonnen de problemen rond 14.30 uur. Rond middernacht waren ze verholpen, liet RIM via Twitter weten. Daarna heeft het bedrijf niets meer van zich laten horen.


Opnieuw storing bij BlackBerry's (Foto: Novum)