Puertoricaan in 'KKK'-pak prijst ijs aan

De Ice Cream Family Corner and Sandwiches in Ocala, in de Amerikaanse staat Florida, mag op zoek naar een andere mascotte. Het huidige reclame-icoon van de ijswinkel wordt namelijk te vaak aangezien voor een lid van de Ku Klux Klan. Ook al is de man in het pak een donkerbruine Puertoricaan, voorbijgangers blijven denken dat een übermensch het blijde woord komt verkondigen.

De snackbar is nog maar twee maanden open en zocht een manier om klanten te trekken. Een Puertoricaan werd geronseld om voor een paar dollars zichzelf in een pak te hijsen om vervolgens naar voorbijrijdende automobiliste te zwaaien.

Het bewuste pak moet een levensgrote ijsco voorstellen. Een bruin wafeltje aan de onderkant, en een witte topping met discodip als enorme hoed. Juist deze hoed schept verwarring met de beruchte hoed van de Ku Klux Klan. Hoewel er druk wordt gespeculeerd over het pak en de ijssalon, is het tegenovergestelde bereikt. Omdat klanten in plaats van te stoppen met een grote boog om het etablissement heen rijden, heeft de eigenaar besloten op zoek te gaan naar een andere mascotte.

Benieuwd naar het beruchte ijscopak? Deze is te zien in het bronartikel