Voortaan zwaaien naar leuke reclames

Met lichaamsbewegingen en stemcommando's kunnen gamers vanaf volgend jaar reclames delen met vrienden of meer informatie over een product opvragen. Microsoft kondigde woensdag hiervoor NuAds aan. Daarvoor is wel een Kinect-camera nodig. Volgens Microsoft verandert de technologie de beleving van het televisiekijken.

Het patent waarin de techniek achter NuAds wordt beschreven dook vorige week al op. De aankondiging van Microsoft maakt duidelijk dat zwaaien naar reclames ook echt werkelijkheid wordt.

Op dit moment moet de Kinect-camera aangesloten worden op een Xbox 360, maar recent heeft het softwarebedrijf onthuld ondersteuning te bieden aan de ontwikkeling van pc-software voor de camera.

Dankzij de bewegingsgevoelige camera kunnen gebruikers bijvoorbeeld met een armbeweging een televisieprogramma inplannen in hun agenda, of een stem uitbrengen op een reclame. Daarnaast is het mogelijk tijdens een reclame de dichtstbijzijnde winkel op te vragen of dankzij een stemcommando iets te twitteren.

Met de onthulling van de interactieve reclames komt er duidelijkheid over een patent dat ruim een week geleden ontdekt werd. Microsoft wil NuAds in de lente van volgend jaar in de Verenigde Staten introduceren. De stemherkenningsoftware is vooralsnog alleen beschikbaar in Engelstalige landen. Nederlandse gamers kunnen de nieuwe technologie dus vooralsnog nog niet gebruiken.


Voortaan zwaaien naar leuke reclames (Foto: Novum)