Boete voor Team Lotus, Schumacher krijgt waarschuwing

Team Lotus heeft aan de Grand Prix van Singapore een boete van 10.000 euro overgehouden. De Maleisische renstal stuurde in de eindfase van de race Heikki Kovalainen weg bij een pitstop, terwijl de leider in de race Sebastian Vettel daar al reed. Beiden wisten maar nipt een aanrijding te voorkomen.

Michael Schumacher kwam er vanaf met een waarschuwing. De Duitser reed zijn Mercedes stuk op de Sauber van Sergio Perez bij bocht af, waarna de auto hard in de bandenstapels terecht kwam. Hierdoor moest de safety car naar buiten komen. Volgens Schumacher betrof het een raceongeval, maar de stewards wilden het incident niet zomaar voorbij laten gaan.

Verder werd bekend dat het schenden van de avondklok door Red Bull Racing, Marussia Virgin Racing en Mercedes GP geen gevolgen gaat krijgen. De drie teams braken de avondklok doordat er marketingmensen van de renstallen te vroeg op het circuit in Singapore waren. De avondklok mag vier keer per seizoen gebroken worden, waarna bij een vijfde keer maatregelen volgen. Omdat het dit keer slechts marketingmensen betroffen en niet personeel dat aan de bolides werkt is er besloten om de schending door de vingers te zien.