Ook Sutil gezien bij Williams

Na Kimi Räikkönen is ook Force India-coureur Adrian Sutil gespot bij de Williams-fabriek in Grove. Hierdoor doken de geruchten op dat de Duitser in de running zou zijn bij de Britse renstal voor een stoeltje voor 2012. Zijn manager Manfred Zimmermann ontkent dit en meldt dat verlenging bij Force India de bedoeling is.

"Onze eerste keus voor 2012 is Force India. Op dit moment zijn er geen gesprekken gaande met andere teams. Er is ook geen sprake van dat Adrian sponsors moet meenemen naar een team. Vorig jaar en dit seizoen vecht hij om een plaats in de top tien van het kampioenschap," zei Zimmermann.

Mocht Williams toch geïnteresseerd is in de diensten van Sutil dan is dit volgens de geruchten in de wandelgangen in de Formule 1 niet verwonderlijk, omdat het team af wil van Rubens Barrichello. De ervaren Braziliaan is bezig aan zijn negentiende seizoen in de Formule 1, maar het huidige kan wel eens zijn laatste worden. Williams is inmiddels van een topteam afgezakt naar de middenmoot en wil onder meer met het aantrekken van Renault als nieuwe motorenpartner en een technische herschikking te weg naar boven weer inslaan.

Bij deze herschikking lijkt ook een nieuwe teamleider te horen. Sutil is in dit geval interessant omdat hij met Medion een sponsor mee kan brengen. Räikkönen ontbreekt sponsorgeld, maar de Fin is als voormalig wereldkampioen een grote naam in de sport en kan op deze manier sponsoren aantrekken. Pastor Maldonado lijkt vanwege zijn vele meegebrachte sponsorgelden op een tweede seizoen te kunnen rekenen bij het team uit Grove.