'Didulica begin oktober weer terug bij AZ'

AZ verwacht dat doelman Joey Didulica op 5 oktober weer terugkeert in Alkmaar. Dat heeft technisch directeur Earnest Stewart met de keeper afgesproken.

Didulica is al lange tijd afwezig bij de club. Op dit moment verblijft hij in Australië wegens privéomstandigheden en revalideert hij van een nekhernia. Zijn contract bij AZ verloopt volgende zomer. Als Didulica weer terug in Nederland is gaat de club met hem om tafel, meldt het Algemeen Dagblad.

Niki Mäenpää is enkele tijd op proef geweest bij AZ en trainer Gerjan Verbeek heeft besloten dat hij de clubloze doelman een contract wil aanbieden. In eerste instantie was het een 'vriendendienst' dat Mäenpää mee mocht trainen bij de Alkmaarse club, maar met de langdurige afwezigheid van Didulica werd het voor Verbeek ineens erg aanlokkelijk om hem bij de club te houden.

"Mäenpää is fit en functioneert naar behoren. Daarom heb ik aangegeven dat ik hem er graag bij zou willen hebben", zegt Verbeek tegen Voetbal International. Mäenpää denkt momenteel over de aanbieding na. Dat Didulica op 5 oktober terugkeert bij de club, betekent niet dat hij direct kan spelen. Dat duurt volgens Stewart nog wel even.