Chemie-Pack failliet verklaard

Het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk, waar begin dit jaar een grote brand woedde, is failliet. De rechtbank in Breda heeft het faillissement dinsdagochtend uitgesproken. Het faillissement was aangevraagd door het bedrijf zelf, meldt een woordvoerder van de rechtbank.

Bij de brand in Moerdijk op 5 januari raakte het pand van het chemische bedrijf verwoest. Na de brand raakte de onderneming verwikkeld in rechtszaken rond de kosten van het opruimen van het bluswater en de omgeving.

Het waterschap Brabantse Delta heeft op een groot deel van het verzekeringsgeld van Chemie-Pack beslag laten leggen. Het waterschap maakte na de grote brand bij het chemische bedrijf in Moerdijk de omgeving zelf schoon. Dat kostte het waterschap zo'n dertien miljoen euro. De rekening wilde het waterschap op het bedrijf verhalen.

Omdat werd gevreesd dat Chemie-Pack op de fles zou gaan, werd beslag gelegd op de verzekeringsgelden van het bedrijf. De rechtbank in Breda gaf daar eind april goedkeuring aan. In juni besloot het gerechtshof in Den Bosch nog wel het beslag op 532.000 euro op te heffen, zodat de werkgelegenheid voor de negentien werknemers wellicht behouden kon blijven. Zij werkten de afgelopen tijd in een vestiging van Chemie-Pack in Oud Gastel.