Bastiaan Ragas: een kind is soort handtas

Bastiaan en Tooske Ragas vinden het geen offer dat ze door hun vier kinderen romantische weekeindjes en showbizzfeestjes missen. "Dat vind ik wel jammer: dat je niet spontaan een reisje kunt maken. Maar dat noem ik geen offer", vertelt Bastiaan in een interview met Margriet.

"Eén kind is een soort handtas, die kun je nog weleens bij opa en oma neerzetten. Met vier kinderen is dat ondoenlijk", vervolgt de 40-jarige acteur en schrijver. "Voor zowel onze ouders als onze kinderen." Zijn vrouw Tooske is het daar roerend mee eens. "Ze zijn nu nog zo klein, dat wil ik niet."

Bastiaan en Tooske zorgen voor vier kinderen. De 9-jarige Sem komt voort uit Bastiaans eerdere relatie met Laura Vlasblom. Met Tooske heeft hij drie dochters, de 4-jarige Leentje, Fien (3) en de 1-jarige Catoo.

"Over een paar jaar, als alle kinderen wat groter zijn en op school zitten..", fantaseert Tooske. "Dan wordt het drie maanden de Transsiberië Express en zeggen we: toedeloe, papa en mama zijn weg", vult Bastiaan aan. "Dan kunnen we heus wel een keer vragen: opa en oma, willen jullie een paar dagen bij ons in huis komen", maakt Tooske haar zin af.


Bastiaan Ragas: een kind is soort handtas (Foto: Novum)