Drijf In Bioscoop ook voor mensen zonder boot

De Drijf In Bioscoop op Pampus is dit jaar voor het eerst op alle drie de dagen bereikbaar voor mensen zonder boot. Vanaf donderdag vaart vanuit IJburg een schip naar het forteiland, waar op een groot scherm films geprojecteerd worden.

Op de overdekte boot, die rond 18.00 uur afvaart, is ruimte voor maximaal 120 man, zei een medewerker van de organisatie maandag. Een uur later wordt aangemeerd en kunnen de bioscoopgangers een rondje maken op Pampus. De film begint na zonsondergang, rond 21.45 uur. 

Het filmprogramma wordt geheimgehouden, al kunnen mensen die niet van verrassingen houden het programma opvragen. Elke dag wordt een andere film getoond. Vorig jaar was Amsterdamned van Dick Maas een van de films.

De organisatie is voorbereid op slecht weer. Mocht het onweren, dan wordt de filmvertoning verplaatst naar een nabijgelegen paviljoen. Een kaartje van de overdekte boot kost 25 euro, of 35 euro inclusief barbecue. Mensen met een eigen boot betalen vijftien euro. Reserveren wordt aangeraden.