Keizer en Van Iersel pakken brons bij Grand Slam

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben het brons veroverd op de Swatch FIVB Grand Slam in Klagenfurt. In de kleine finale versloegen de dames van Beach Team Holland knap het als derde geplaatste Braziliaanse koppel Talita/Antonelli (21-18, 24-22).

"Fantastisch om dit mee te maken", zegt de jubelende Keizer na afloop. "Wat een ervaring, het was vooral in de tweede set heel spannend en als je dan een setpunt van hen weg speelt en vervolgens zelf je eerste wedstrijdpunt verzilvert, dat voelt super. Omdat ik de hele week ziek ben geweest, wilden we het in twee sets afmaken. En dat is gelukt!"

In de eerste set ging het een tijd gelijk op, maar toen Keizer en Van Iersel een gaatje sloegen, gaven ze die voorsprong niet meer uit handen (21-18). In de tweede set begonnen de Braziliaansen beter te spelen en maakte het Oranje duo wat meer fouten, met name in de service. Brazilië kreeg een setpunt, maar Keizer en Van Iersel hielden het hoofd koel en verzilverden hun eerste wedstrijdpunt overtuigend. Het publiek in Oostenrijk stond op de banken, wat de Nederlandse speelsters tot tranen toe roerde. "Dit is zo'n mooi toernooi, de sfeer is super en als dan het publiek jouw kant kiest, raakt ons dat", zegt de stralende Keizer.

Het moet gek lopen willen Keizer en Van Iersel zich niet kwalificeren voor London 2012. "Als we onze ranking vasthouden of verbeteren, staan we volgend jaar op de Olympische Spelen. En als je dan dit soort wedstrijden, in zo'n sterk bezet toernooi, van zo'n sterk team wint, dan belooft dat veel goeds", zegt Keizer.