Animo diploma-opkrikcursus Inholland groot

De animo voor masterclasses voor oud-studenten van Hogeschool Inholland is groot. Het gaat om studenten die zijn afgestudeerd aan een van de vier opleidingen die in april door de Inspectie voor het Onderwijs als 'zeer zwak' zijn aangemerkt.

1700 oud-studenten zijn vorige week aangeschreven over de mogelijkheid de diploma-opkrikcursussen te volgen, en er zijn al zo'n 200 aanmeldingen binnen. Dat zei bestuursvoorzitter Doekle Terpstra van Inholland vrijdag. De studenten krijgen een aanvullend certificaat als ze de masterclass gevolgd hebben. "Het gaat om oud-studenten, mensen die inmiddels aan het werk zijn", aldus Terpstra vrijdag.

Naast de groep van 1700 oud-studenten wier diploma imagoschade heeft opgelopen, zijn er nog 86 oud-studenten wier diploma niet voldoet aan de wettelijke kwaliteitsnormen. Voor hen is een speciale commissie in het leven geroepen met vertegenwoordigers van Inholland en studentenvakbonden, die waarschijnlijk onder leiding komt te staan van Paul Rullman, bestuurder bij de TU Delft.

Animo diploma-opkrikcursus Inholland groot
Animo diploma-opkrikcursus Inholland groot (Foto: ANP)