'Sabine Uitslag schoffeert mantelzorgers'

Sabine Uitslag heeft zich de kritiek van velen op de hals gehaald wegens een recente column. In het artikel op de website Zorg en Welzijn van gisteren schrijft de CDA-politica behoorlijk denigrerend over mantelzorg.

"Iets doen voor een ander: is dat waardevol of kost het vooral tijd? Laatst was ik in het weekend een ontbijtje aan het klaar maken voor mezelf en m'n lief en ik vroeg me af: ben ik nu aan het mantelzorgen?", schrijft Uitslag. Met name deze passage is velen in het verkeerde keelgat geschoten.

De Twenste politica gaat nog even door met het schofferen van mantelzorgers. Zo vindt zij het al mantelzorg als je als moeder je baby driemaal 's nachts uit bed haalt. Ook een yogales laten schieten om te koken voor een doodzieke vriendin valt volgens Sabine onder mantelzorg.

De column heeft de tongen op internet goed losgemaakt. Zo is er op Twitter woedend gereageerd op het stukje van de oud-verpleegkundige. Ook op FOK! heeft de column een eigen topic gekregen, dat inmiddels volstaat met boze reacties van vele FOK!kers.