Slachtoffer Grolsch Veste woensdag gecremeerd

De 24-jarige man uit Oldenzaal, die vrijdag overleed aan de verwondingen die hij opliep bij de instorting van de Grolsch Veste in Enschede een dag eerder, wordt woensdag gecremeerd. Dat meldt het crematorium.

De crematie begint omstreeks 13.30 uur en vindt plaats bij Crematoria Twente. De nabestaanden willen geen pers bij de bijeenkomst zien of spreken. Journalisten mogen het terrein van het crematorium niet op.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte dinsdag bekend een onderzoek naar het ongeval te zijn gestart. Op de dag van het ongeval waren al medewerkers van de raad naar het stadion gestuurd om te kijken of er aanleiding is voor de raad om een onderzoek te starten. Het onderzoek van de raad richt zich op de directe oorzaak van het ongeval en de omstandigheden waaronder het incident kon gebeuren.

Het ongeluk in het stadion van FC Twente vond donderdag plaats. Twee mensen kwamen om het leven. Op de dag van het ongeval overleed een 31-jarige bouwvakker uit Nijverdal. Zestien mensen raakten gewond. Wanneer de uitvaart van dit slachtoffer plaatsvindt is niet bekend.


Slachtoffer Grolsch Veste woensdag gecremeerd (Foto: Novum)