FC Utrecht gaat voor roze

Ondanks eerdere relletjes in voetballand met de kleur roze, heeft FC Utrecht besloten om de kleur toch in de uitshirts te verwerken.

Het nieuwe uitshirt van FC Utrecht bestaat uit de kleuren roze en zwart. De kleuren staan in twee schuine vlakken op het shirt, net als wit en rood op het thuisshirt.

FC Utrecht heeft de keuze voor de opvallende kleur gemaakt, ondanks eerdere voorvallen in de Eredivisie. Zo was het NAC Breda twee seizoenen geleden dat na klachten van de supporters de roze shirts weer inruilde. Feyenoord liet een aantal jaar eerder de keepersshirts vervangen na negatieve geluiden van Het Legioen.

Voorzitter Jan-Willem van Dop vindt het onzin en zet toch door. "Vroeger associeerden mensen roze met 'niet mannelijk'. Maar kom zeg, die tijden zijn voorbij", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Donderdag waren de supporters al in actie gekomen bij de presentatie van het shirt. Daar was het logo groot in het roze, maar de club heeft dat toen meteen aangepast na de oproer. "Zo laten we zien dat we de fans serieus nemen", aldus Van Dop.