"Kinect is adrenalinestoot voor de Xbox 360"

Op de E3 in Los Angeles afgelopen maand heeft Microsoft een hoop toekomstplannen voor Kinect laten zien. Ze zijn erg veel van plan voor de motion-camera die in 2010 is verschenen. Volgens vice-president Chris Lewis is Kinect een adrenalinestoot voor de Xbox 360 en verloopt alles volgens plan.

Volgens Lewis is de Xbox 360 nu ongeveer halverwege zijn levensduur en zorgt Kinect voor een adrenalinestoot waardoor meer mensen met de console aan de slag gaan. Volgens Lewis hebben ze op de E3 laten zien dat de plannen die ze in 2010 heben gemaakt ook werkelijkheid gaan worden.

“We see [360] as about halfway through … Xbox is defying the normal curve you might expect. There’s no doubt that Kinect put a huge shot of adrenaline into the business"

Volgens Lewis hebben ze de marketing in eerste instantie gericht op families maar zijn ze nu van plan om ook de core-gamer er bij te gaan betrekken. Hiervoor gebruiken ze Kinect om de ervaring te verbeteren.

"What you will see is us using Kinect to enhance the experience and not detract from it. I don’t think our core gamers will tolerate anything else from us.”

De Xbox 360 is in 2005 verschenen en heeft tot op heden meer dan 55 miljoen exemplaren verkocht. Als we Lewis dus mogen geloven kunnen we nog zeker tot 2017 aan de slag met de Xbox 360 en Kinect.

Kinect