Verbod op Skype-heffing vastgelegd in wet
Een verbod op een heffing op diensten als Skype of Whatsapp wordt vastgelegd in de wet. Tijdens een debat in de Tweede Kamer werd woensdag duidelijk dat minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) een voorstel van onder meer D66 om deze zogeheten netneutraliteit vast te leggen in de wet, omarmt.
Vrij en toegankelijk internet is 'van groot belang' voor de maatschappij, zei Verhagen. "Ik vind dat iedereen toegang moet kunnen krijgen tot alle informatie op het internet."
Hiermee wordt Nederland het eerste land in Europa en het tweede in de wereld dat de netneutraliteit in de wet verankert. Alleen Chili ging Nederland voor. GroenLinks sprak aan het eind van het debat daarom van een 'historische dag'. Deze partij drong er eerder per motie op aan om de netneutraliteit wettelijk vast te leggen.
De bewindsman liet al eerder weten dat hij een heffing op diensten als Skype of Whatsapp te ver vindt gaan. Reden hiervoor was een aankondiging van aanbieders van mobiel internet als KPN en Vodafone om voor bepaalde diensten toeslagen in rekening te gaan brengen, onder meer vanwege het afnemende bel- en sms-verkeer.
Met Skype kan gratis worden gebeld; Whatsapp is een programma waarmee op mobiele telefoons gratis kan worden gechat met andere smartphonebezitters. Verhagen vindt het 'onwenselijk' dat providers toepassingen belemmeren alleen omdat die concurreren met de eigen diensten. "Dat is slecht voor innovatie", aldus de minister.
Behalve de instemming van de minister kan de wetswijziging waarschijnlijk ook rekenen op de steun van een ruime Kamermeerderheid. Behalve de indieners D66, GroenLinks, Pvda en SP reageerden ook CDA en PVV positief. De Kamer stemt er dinsdag over.
Die bedrijven moeten toch zelf weten wat ze gaan doen. Als de markt het er niet mee eens is dan stappen ze er vanzelf wel vanaf.
kuik zal hier denk ik niet echt blij om zijn...
Je weet toch...
Deze wet is dus zeer welkom.
Leuk dat GroenLinks zo'n beetje alle standpunten van de Piratenpartij gekopieerd heeft, kopieren moedigen wij aan.
Zo'n marktwerking werkt ook geweldig als alle kabelbedrijven de tarieven daarvoor dreigen te verhogen
[ Bericht gewijzigd door LWD-Godius op woensdag 8 juni 2011 @ 19:39 ]
*********************************************************************
\[b\]Every Need Has An Ego To Feed\[/b\]..............
Dit lijkt me toch echt iets tussen aanbieder en afnemer. En de afnemers kunnen altijd nog stemmen met hun voeten.
[/quote
Niet als je als consument geen keuze hebt. Als KPN, Tmobile en Vodafone dit invoeren dan kan je als consument nergens meer. Enigste alternatief is dan geen internet op je telefoon maar dat zou ik in de huidige maatschappij niet echt een alternatief willen noemen.
Dit is gewoon een goed iets. Er zit totaal geen verschil in of je nou een x hoeveelheid data gebruikt voor browsen, voip of whatsapp dus het is ook onzin dat je meer zou moeten betalen voor het gebruik van een bepaald programma terwijl dat voor de provider kwa kosten absoluut geen verschil maakt. Het enige wat ze willen is meer geld verdienen zonder daar zelf iets voor te willen doen. Sms is bijna 100% winst maar hoe meer mensen internet gaan gebruiken hoe minder mensen die relatief debiel dure sms'jes versturen.
Sowieso gaat bellen en sms ook al via het internet zodra het bij de zendmast aankomt. Beter gooien ze alles gewoon snel over op internet en betaal je straks gewoon een X bedrag per maand voor internet toegang waarmee je vervolgens zelf bepaald wat je ermee doet.
300PK is in de autowereld geen 300PK. Klaar.
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
Linksom of rechtsom krijgen we toch onze agenda er wel door, laat de andere partijen maar voor ons rennen, des te beter.
Aan de andere kant was die maatregel van KPN natuurlijk wel degelijk gebaseerd op een (voor telecomaanbieders) serieus, groeiend probleem. Dan kan het zijn dat ze hun tarieven voor internets sowieso gaan verhogen, maar goed, dat moet dan maar. Voor mij dan geen mobiel internets meer. Met de toename van gratis Wifi-toegang in café's en andere bedrijven gebruikte ik 't toch al veel minder
Mooie motie, goed dat het is aangenomen.
[ Bericht gewijzigd door j_du_pee op woensdag 8 juni 2011 @ 19:33 ]
woningmarktcijfers
Heel 21-eeuws Nederland gebruikt tegenwoordig messaging apps.
Allemaal omdat die mensen te beroerd zijn om gewoon ff te bellen en zo de telco ook z'n inkomsten te gunnen.
Nemen zeker ook hun eigen m&m's mee naar de bios...
internet providers horen internet te leveren,en aangezien er maar een paar grote providers hier te monopoly in handen hebben,verdienen ze al genoeg aan de abonnementen.
eigenlijk zou ik geld moeten vragen aan ze omdat ik klant van een provider ben,want als ze ook geen klanten hebben voor internet dan verdienen ze ook geen fuck.
smerige geld wolfen
woningmarktcijfers
Mensen die hier lopen te fiepen over meebetalen en betalen naar gebruiken denken niet verder dan dat hun aars uitsteekt. Netneutraliteit is van immens belang en ik durf zelfs te stellen dat zelfs blokkeren van dingen als kinderporno ervoor zal moeten wijken.
In your face Vodafone!
Echt erger me kapot daar aan. In de trein, in de supermarkt, in de auto. Leer maar eens niet zo onzeker te zijn dat je altijd in contact met mensen moet zijn.
Dat is de reden dat ik mijn mobiele telefoon vrijwel altijd uit heb staan. Wat is er mis met een keer rust aan je hoofd?
wat als een land maar 1 telecomprovinder kent?
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken