Oranje vertrekt maandag naar Uruguay

Het Nederlands elftal verlaat maandag Brazilië. De nationale ploeg zet koers naar Montevideo, waar woensdag de oefeninterland tegen Uruguay op het programma staat.

Oranje traint eerst nog in Rio de Janeiro alvorens het op het vliegtuig stapt naar het zuidelijke deel van Zuid-Amerika. Bondscoach Bert van Marwijk gaf de internationals zondag een dag rust na het duel met Brazilië. Die dag werd door een aantal spelers ingevuld met het bezoeken van een wedstrijd tussen Flamengo en Corinthians.

De strandactiviteiten vonden geen doorgang vanwege het slechte weer in Rio de Janeiro, meldt De Telegraaf. Zaterdag speelde Oranje in Goiania met 0-0 gelijk tegen Brazilië. "We hebben een goede eerste helft gespeeld, dat deden we volwassen", zei Van Marwijk na die wedstrijd.

"Het zou verdiend zijn geweest als we op voorsprong kwamen. De tweede helft was het omgekeerd. Ik zoek niet gauw naar excuses, maar de spelers zaten er na rust echt doorheen. Dat was ook de reden dat ik in korte tijd wat meer wisselde."