Saudi-Arabië: Saleh in hoofdstad Riyad

De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh is in Saudi-Arabië aangekomen voor een medische behandeling. Dat heeft het Saudische koningshuis zondag bekendgemaakt. Hij landde in Riyad in gezelschap van tientallen functionarissen en burgers met verwondingen.

Na een granaataanslag vrijdag op het presidentiële paleis van Saleh in de Jemenistische hoofdstad Sanaa stelden de autoriteiten dat de president lichtgewond was geraakt. Een bron vertelde tegen persbureau Reuters dat Saleh zelf uit het vliegtuig stapte en zichtbaar gewond was. Ook landde een tweede vliegtuig met circa 35 mensen aan boord. Dat zouden vooral familieleden van Saleh zijn, wat er volgens experts op duidt dat hij mogelijk niet terugkeert naar zijn land. Een derde vliegtuig is onderweg.

Een bron uit de kringen van Saleh heeft tegen de BBC gezegd dat een granaatscherf van ruim 7 centimeter een van zijn longen heeft doorboord, net onder zijn hart. Ook zou Saleh tweedegraads verbrandingen op zijn borst en gezicht hebben. Hij zal naar een militair ziekenhuis worden overgebracht waar hij wordt geopereerd. Ook staat Saleh plastische chirurgie te wachten wegens brandwonden in zijn gezicht en nek, aldus een anonieme bron.