Heidfeld moet beter presteren

Nick Heidfeld heeft van zijn teambaas bij Lotus Renault GP Eric Boullier te horen gekregen dat hij beter moet gaan presteren. De Duitser verliest het in de kwalificatie vaak van zijn teamgenoot Vitaly Petrov en moet dan in de races veel goed gaan maken.

Boullier had tot nu toe meer van de ervaren Heidfeld verwacht. "Ik moet met hem rond de tafel zitten om zijn zorgen te begrijpen en een betere kijk op de situatie te krijgen. Vanaf het moment dat de lichten vrijdag op groen springen, moet Nick dezelfde tijden kunnen rijden als Vitaly. Het lijkt echter alsof er altijd een vertraging inzit en als de voorbereiding niet voldoende is, valt het resultaat in de kwalificatie ook tegen. Dan lukt het niet in die ene ronde," zei Boullier tegen Autosport.

Heidfeld begon het jaar goed met een derde plaats in Maleisië, maar daarna is hij door de mindere resultaten in de kwalificaties niet meer in de buurt geweest. "In de races heb ik geen klagen over hem, maar als Nick zich beter kwalificeert, vergroot hij zijn kansen op het neerzetten van goede resultaten."

In het kampioenschap staat Heidfeld zesde met 29 punten, terwijl teamgenoot Petrov negende staat met 21 punten. Afgelopen weekend in Monaco kwalificeerde Petrov zich als elfde en Heidfeld slechts als zestiende. De Duitser werd in de wedstrijd achtste, terwijl Petrov door een crash in de slotfase uitviel.