Toekomst Zenden bij Sunderland onzeker

Boudewijn Zenden weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Het contract van de middenvelder bij Sunderland komt na dit seizoen ten einde.

Zenden heeft nog geen gesprek gehad met manager Steve Bruce om zijn toekomst te bespreken. De coach liet onlangs nog weten dat hij Zenden wellicht te veel over het hoofd zou hebben gezien tijdens het seizoen. Bruce prees de Nederlander voor inzet.

Over een nieuw contract is echter nog niet gesproken. Zenden laat een langer verblijf bij Sunderland nog even in het midden, omdat hij een grotere rol in het team wil spelen. "Je kan trainen wat je wil, maar je hebt wedstrijden nodig", zegt Zenden tegen Sky Sports. "Dus ik hoop dat ik de kans heb gegrepen om te laten zien dat ik het Premier League-niveau nog steeds aankan."

Zenden scoorde afgelopen weekend een belangrijk doelpunt voor de club tegen Bolton Wanderers. Het was zijn eerste goal van het seizoen. "Ik heb veel mensen gesproken en voel dat ik nog belangrijk ben voor de club. Maar ik wil ook belangrijk voor de ploeg zijn. Ik voel dat ik het nog steeds kan."