De Boer: "We hadden meer verdiend"

Na de 2-0 leek Frank de Boer op weg naar zijn eerste prijs als trainer. Maar 80 minuten later stond hij met lege handen en kwam vooral het gevoel van onrecht boven.

"Ik ben erg teleurgesteld. Gezien het spel hadden we meer verdiend. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, buiten de eerste twintig minuten van de tweede helft. Ook hadden we veel mogelijkheden, met onder andere een bal op de paal", vertelde De Boer aan Veronica.

Lang leek het erop alsof de wedstrijd uit zou lopen op penalty's. Maar twee minuten voor tijd kopte Marc Janko binnen en gaf hij Ajax de genadeslag. De Boer kon het niet geloven. "In de verlenging hadden wij ruim het meeste balbezit, wij waren ook toen veel beter."

De Ajax-trainer gaf eerder al aan dat het kampioenschap belangrijker is. Het duel met Twente volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen waarop hij zich nu moet voorbereiden. "We gaan deze week rustig aan doen en ons dan voorbereiden op een echte finale. Deze is het toetje, laat zij die maar hebben. Dan doen wij het volgende week. Maar goed, ik had ze wel liever allebei gewonnen."