Deel Schoorlse duinen weer open voor publiek

In het duingebied van Schoorl waar zondag een grote brand uitbrak, blijft de noodverordening voorlopig nog deels van kracht. Dat liet de gemeente Bergen woensdag weten. De brand is nog altijd niet helemaal geblust.

Een deel van het duingebied dat eerder nog verboden terrein was, is inmiddels weer toegankelijk. De aangepaste noodverordening ging woensdag om 18.00 uur in en geldt tot donderdag 18.00 uur.

Woensdag zijn nog acht bluswagens van de brandweer bezig met nablussen. Ook militairen zijn nog bezig met het omploegen van de grond om de ergste warmte eruit te halen. In de avond blijven nog ongeveer honderd militairen en vijftig brandweermannen nablussen.

De duinbrand ontstond zondag aan het einde van de middag, waarna de burgemeester 's nachts de noodverordening instelde. Het gebied dat door de brand is getroffen is ongeveer 200 hectare groot. Korpsen uit onder meer Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Twente hielpen bij het bestrijden van de brand.

Ook werden de afgelopen dagen drie Cougar- en twee Chinook-helikopters van Defensie ingezet bij het bestrijden van de brand.


Deel Schoorlse duinen weer open voor publiek (Foto: Novum)