Weer duinbrand bij Bergen

In de duinen bij Bergen is zaterdag opnieuw een grote brand uitgebroken. De rook is in de wijde omgeving te zien. Inwoners van Bergen aan Zee wordt vanwege de rook aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Dat meldt een politiewoordvoerder.

De wind staat van het dorp af, dus de bewoners lopen geen gevaar, zegt de woordvoerder. Hij schat de kans dat het vuur Bergen aan Zee bereikt zeer klein. Vanwege de rook wordt de Zeeweg tussen Bergen en Bergen aan Zee afgesloten.

De brand bij de Uilenvangersweg brak rond 18.00 uur uit. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. "Er rijdt hier genoeg af en aan."

Woensdag waren er al duinbranden in Castricum, Schoorl en Bergen. Die branden waren snel onder controle. Er waren geen aanwijzingen voor brandstichting.

De omgeving van Bergen wordt al enige jaren geteisterd door branden. In sommige gevallen zorgden de branden voor veel schade en overlast. Bij veel branden in het gebied werd tot nu toe brandstichting vermoed.

Update 20.50 uur
Een woordvoerder van de politie heeft inmiddels laten weten dat het vuur onder controle is. Het blussen zal echter nog wel enige tijd vergen. 

Update: 20:57
Naar verluidt zijn er 2 mannen opgepakt. Een van hen had een brandbare vloeistof bij zich.