FC Dordrecht wil KNVB dagvaarden

FC Dordrecht is van plan een kort geding aan te spannen tegen de licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). De voetbalclub uit Zuid-Holland kreeg eerder vandaag drie punten in mindering, waardoor de play-offs om promotie onhaalbaar zijn.

"Ik bibber van woede, FC Dordrecht is wederom onrecht aangedaan. Normaal krijg je eerst een waarschuwing en dan pas een straf, nu krijgen we beide tegelijk," liet Ad Heijsman, voorzitter van FC Dordrecht, aan RTV Rijnmond weten. "Het lijkt wel een speeltuin van professoren bij de KNVB, die beroepscommissie gaat een zaak behandelen van iets waar ze geen verstand van hebben."

"We zijn volgens de voetbalbond twee normen in ons plan van aanpak niet nagekomen. Zo viel de omzet van food en beverages tegen en hebben we de liquiditeitseis niet gehaald. Maar het één is een logisch gevolg van het ander en kan dus ook als één overtreding gezien worden."

Heijsman stak overigens ook de hand in eigen boezem en gaf toe dat er fouten zijn gemaakt. "Wij hadden in maart een nieuw plan van aanpak moeten maken, dat hebben we verzuimd. Dat we daar een waarschuwing voor krijgen is logisch, maar drie punten in mindering dat is niet uit te leggen."

Het is voor FC Dordrecht de tweede keer dit seizoen, dat het punten in mindering krijgt. Voor aanvang van de huidige voetbaljaargang kregen De Schapenkoppen ook al een punt in mindering.