ANWB: Donderdag uittocht door meivakantie

De meivakantie zorgt later deze week voor veel drukte op de weg. De ANWB spreekt van een 'kleine uittocht' en verwacht donderdag in de avondspits 400 kilometer file. Dat is 100 kilometer meer dan op een normale donderdag.

Voor veel mensen begint donderdag de meivakantie. Ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders gaan op vakantie in eigen land. Donderdagavond wordt het daardoor druk, vooral in de Randstad en op de wegen naar het oosten, noorden en zuiden. Ook verwacht de ANWB veel vertraging rond Arnhem en Nijmegen en op de wegen naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden.

Vrijdag stroomt het op dezelfde wegen al rond het middaguur vol. De drukte houdt naar verwachting tot het einde van de middag aan. Ook wordt het volgens de ANWB extra druk met buitenlandse toeristen, omdat veel mensen een lang weekend hebben door de Dag van de Arbeid die maandag wordt gevierd, in plaats van zondag.

Ook op Koninginnedag zal het op sommige wegen vastlopen. Met name de Limburgse plaatsen Thorn en Weert, waar de koninklijke familie de dag doorbrengt, zullen moeilijk bereikbaar zijn. Ook de vrijmarkten in Amsterdam en Utrecht zijn publiekstrekkers die zorgen voor drukte op de wegen.