EA haalt één miljoen dollar op voor Japan

Electronic Arts heeft meer dan een miljoen dollar opgehaald voor Japan om hulp te bieden na de verwoestende aardbeving en daaropvolgende tsunami. Het bedrag wordt verspreid via het Rode Kruis, Mercy Corps en AmeriCares.

EA Partners, een divisie van EA die samenwerkte met Grasshopper manufacture voor Shadows of the Damned, heeft een geld-donatie gemaakt. Grasshopper Manufacture heeft hiervoor een iOS-app ontwikkeld, genaamd Frog Minutes en Akira Yamaoka heeft zelfs de gitaar geveild waarmee hij de muziek van Silent Hill heeft gecomponeerd (hoewel het niet bekend is of deze laatste twee bij het bedrag zijn opgenomen of dat dit een aparte actie is).

EA Sports heeft een half miljoen dollar van FIFA 11 Ultimate Team-verkopen gedoneerd aan het Rode Kruis, terwijl Visceral Games een aantal gesigneerde Dead Space 2 memorabilia heeft geveild. Ook waren er een aantal handgeverfde PS3 en Xbox 360-consoles geveild met Dragon Age II als merk, die door de oprichters van Bioware waren gesigneerd.

Naast deze acties wordt er ook geld opgehaald via Pogo.com, The Sims, Battlefield Heroes en Playfish. EA moedigt ieder aan die hun donaties wil steunen.