Cosworth: "Resultaat HRT toejuichen"

Motorenleverancier Cosworth vindt dat de Formule 1-wereld de door Hispania Racing behaalde resultaten moet prijzen. De HRT-rijders wisten zich in Australië niet te kwalificeren, maar kwamen twee races later in China allebei aan de finish, een fantastische prestatie, zo vindt Cosworth-baas Mark Gallagher.

"We hebben in de eerste drie races gezien dat iemands vorm snel kan omslaan. Daarbij gaat het niet alleen om de teams, maar ook om andere leveranciers, zoals Cosworth. We hebben dus allemaal werk te doen en zorgen dat we ons weten te verbeteren. Hispania Racing is hier een goed voorbeeld van. Ze kwamen in China met beide auto’s aan de finish en dat was een behoorlijke prestatie. Dat zou zeker toegejuicht moeten worden," zei Gallagher die aan nog twee teams motoren levert.

"Virgin Racing heeft ook een sterke betrouwbaarheid getoond en ze zijn hard aan het werk om de MVR-02 verder te ontwikkelen. We werken ook hard met de engineers van Williams om het team te helpen de doelen met de FW33 te behalen. De auto heeft nog niet aan de verwachtingen voldaan, maar bij Cosworth willen we er alles aan doen om hen weer punten te laten scoren."