Sony overweegt het sluiten van kantoren deze zomer

Sony overweegt het sluiten van een onbepaald aantal kantoren deze zomer. Dit in verband met de elektriciteitstekorten in Japan naar aanleiding van de aardbevingen vorige maand. Het is niet bekend of dit de release van de NGP zal dwarsbomen.

De Japanse overheid heeft sinds kort nieuwe energiestandaarden uitgebracht om zo veel mogelijk energie te besparen voor de burgers. Onder andere heeft de overheid aan bedrijven gevraagd om hun energiegebruik flink te reduceren. Andere Japanse (game)ontwikkelaars, zoals Square Enix en Konami hebben al plannen om het energiegebruik sterk te verminderen.

Sony is onder andere van plan om zijn werknemers twee weken vrij te geven tijdens de zomermaanden en andere vakanties, wanneer de vraag naar elektriciteit meestal het hoogst is. Volgens George Boyd van Sony zal het bedrijf vervolgens "de achterstand inhalen."

"We zullen twee weken extra vakantie aan de werknemers bieden om het energiegebruik wat te verminderen. Daarnaast zullen we waarschijnlijk het dagelijkse gebruik ook verminderen", aldus George Boyd.

De mensen bij Sony hebben verschillende meningen over de impact van de aardbeving. Eerder deze maand vertelde SCEA-baas Jack Tretton dat "de aardbeving misschien de release van de NGP zou kunnen belemmeren." Een woordvoerder van Sony zei later echter dat de aardbeving "geen invloed heeft op de geplande releases."