[Primera División] Uitslagen speelronde 30

Na een week van interlandvoetbal werd afgelopen weekend de Primera División weer hervat. Zoals gebruikelijk vind je in dit bericht weer een update uit de Spaanse competitie met onder meer de uitslagen en de actuele stand.

Drenthe bezorgt Hercules CF belangrijke zege

Hercules CF heeft dit weekend in de stijd tegen degradatie een belangrijke zege geboekt. De formatie, waar Royston Drenthe en Piet Velthuizen onder contract staan, won met 3-1 van Real Sociedad. De voormalig aanvaller van Feyenoord trof twee keer doel en had daarmee een belangrijk aandeel in de drie punten.

De fans van Hercules CF moesten lang wachten, voordat men voor het eerst kon juichen. In de 70e minuut slaagde Javier Portillo er in om de score te openen, nadat hij door Kiko werd bediend. Vijf minuten voor tijd drukte Drenthe zijn stempel op het duel door in het tijdsbestek van vijf minuten twee keer te scoren. In blessuretijd deed Diego Ifran nog wel wat terug voor Real Sociedad, maar toen was de wedstrijd al gespeeld.

Soldado bezorgt Valencia zege op Getafe CF

Getafe CF is er zaterdag niet in geslaagd om van Valencia te winnen. De ploeg ging namelijk met 2-4 onderuit. Roberto Soldado had een belangrijk aandeel in de zege van de bezoekers, aangezien hij alle goals voor zijn rekening nam.

Getafe CF kwam in de eerste helft nog wel op voorspron gdoor een doelpunt van Manu del Moral, maar na de pauze begon de show van Soldado. In het tijdsbestek van een half uur scoorde hij maar liefst vier keer. In de slotfase van de wedstrijd deed Adrián nog wel wat terug, maar de thuisploeg kon de drie punten toen al op de buik schrijven.