Hoogerland weer op fiets na zware val

Johnny Hoogerland is vandaag gewoon van start gegaan in de tweede etappe van de Ronde van Baskenland. De renner van Vacansoleil vloog gisteren in de slotfase van de openingsrit over een vangrail, maar kwam er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. Hoogerland staat in het klassement ruim een minuut achter leider Joaquin Rodriguez.

"Ik vloog met zestig à zeventig kilometer per uur over de vangrail", beschrijft Hoogerland zijn val op tien kilometer van de finish. "De fiets was kapot, maar zelf had ik nauwelijks iets. Al met al mag ik heel blij zijn."

Beste renner van Vacansoleil in het klassement is Wout Poels. De 23-jarige renner staat dertiende. "Wout is een klasbak", vindt Hoogerland. "Hij is een rustige jongen die snel progressie boekt."

Poels hoopt zich in de lastige tweede etappe te kunnen onderscheiden. "Ik ga in eerste instantie proberen te volgen en dan kijken hoe ver ik kan komen." Hij sluit niet uit dat er een stuntje in zit. "We krijgen een mooi slotklimmetje, vervolgens dalen en dan rechtstreeks naar de finish. Dus wie weet."