Wisgerhof: "In ieder geval niet verliezen"

FC Twente kan zaterdag bij een zege in de topper tegen PSV de koppositie grijpen in de Eredivisie. Bij een nederlaag ziet de regerend landskampioen de achterstand op de Eindhovenaren echter oplopen tot vier punten. "Dan wordt het wel heel erg moeilijk", vertelt aanvoerder Peter Wisgerhof aan Novum Nieuws. "We zullen dus in ieder geval niet moeten verliezen."

Wisgerhof beseft dat de wedstrijd in de Grolsch Veste van cruciaal belang kan zijn in de strijd om het kampioenschap. "Al valt de beslissing dit weekeinde nog niet. Er zijn daarna nog zoveel lastige wedstrijden. Niet alleen voor ons, maar ook voor PSV en Ajax. Het is dus misschien nog niet bepalend, maar het wordt wel een cruciaal duel."

Volgens de centrale verdediger kan het publiek zaterdag een spannende wedstrijd verwachten. "De verschillen zijn heel klein. Het zal op details beslist gaan worden, hopelijk in het voordeel van ons." Twente kan in ieder geval weer beschikken over Bryan Ruiz, die terugkeert na een blessure. "Hij is een jongen met veel kwaliteit. Het is belangrijk dat hij terugkeert."