[EL] Uitslag Glasgow Rangers - PSV Eindhoven

PSV heeft zich net als FC Twente geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Europa League. De Eindhovenaren wonnen de return in Schotland tegen de Glasgow Rangers met 0-1, wat na de 0-0 in Eindhoven voldoende was om de volgende ronde te bereiken.

PSV had het vorige week in eigen huis lastig tegen Glasgow dat voor deze week aankondigde in eigen huis de aanval te gaan zoeken. Waar het in Eindhoven 0-0 was gebleven, was het Jeremain Lens die na dertien minuten spelen de ban brak en na een voorzet van Balázs Dzsudzsák de 0-1 op de borden zette.

PSV domineerde de eerste helft, maar op een mogelijkheid voor Dzsudzsák na kregen de Eindhovenaren geen kansen. De Rangers waren voor rust nergens te bekennen. Dit was na de pauze wel anders nadat Steven Naismith als extra aanvaller in het veld was gekomen.

De Schotten zetten PSV regelmatig met de rug tegen de muur. Zo kon een schot van Maurice Edu nog goed weggewerkt worden en bleef de ploeg van Fred Rutten na een uur spelen met meer geluk dan wijsheid overeind. Naismith kopte uit een corner op de lat, waarna Atiba Hutchinson in de scrimmage de bal met de hand van de lijn haalde. Dit werd niet door de arbitrage gezien, waardoor de Nederlandse ploeg goed weg kwam.

Naarmate de tweede helft vorderde nam de kracht bij de Rangers af en kon PSV enkele keren gevaarlijk uit hun schulp kruipen. Een vrije trap van Dzsudzsák ging maar net over, terwijl een volgende poging via de binnenkant van de paal weer het doel uit ging. De Rangers persten er nog een slotoffensief uit, maar PSV-doelman Isaksson kwam niet meer in de problemen.