Van der Vaart tipt Redknapp over Mathijsen

Rafael van der Vaart ziet Joris Mathijsen graag bij Tottenham Hotspur. "Ik heb Joris al bij Redknapp aanbevolen", zei de begaafde spelmaker tegenover persbureau Novum Nieuws op de hachelijke situatie van de Nederlanders bij HSV.

"Joris is een onderschatte speler," geeft Van der Vaart aan. "Hij staat er altijd en is belangrijk voor de groep, zowel bij Oranje als bij Hamburger SV. Hij heeft veel kritiek gehad gedurende zijn carrière bij het Nederlands elftal, maar dat was onterecht. Ik kan me geen slechte wedstrijd van Joris herinneren."

Mathijsen heeft nog een contract voor één jaar bij het dolende HSV, maar mag aan het eind van het seizoen waarschijnlijk vertrekken. De leiding van de Hamburgers twijfelt over de kwaliteiten van de centrumverdediger en hoopt nog wat geld voor hem te krijgen bij een eventuele verkoop.

Ook de andere Nederlanders hebben het moeilijk in Hamburg. Ruud van Nistelrooy zit wekelijks op de bank en Eljero Elia bekijkt de duels zelfs regelmatig vanaf de tribune. Het aflopende contract van de langdurig geblesseerde Romeo Castelen wordt niet verlengd.

HSV bevindt zich in een rumoerige fase. De Noord-Duitsers verloren afgelopen weekeinde met 6-0 van Bayern München en zetten trainer Armin Veh deze week aan de kant. Ook in de clubleiding botert het niet, getuige het ontslag van preses Bernd Hoffman woensdag.

Frank Arnesen wordt deze zomer de nieuwe technisch directeur in Hamburg. Met hem hopen de Rothosen, die sinds 2006 zes oefenmeesters versleten, een nieuwe weg in te slaan.