Voortbestaan NAC in handen van investeerders

Het voortbestaan van NAC Breda staat op losse schroeven. Directeur Ed Busselaar komt morgen met een saneringsplan voor zeventien investeerders. Wanneer de zakenlui niet bereid zijn meer geld in de noodlijdende eredivisionist te pompen, is de 99 jaar oude club bankroet. Dit meldt BN/De Stem.

Sinds het vertrek van directeur Theo Mommers in april vorig jaar, kwam de club telkens voor nieuwe financiële verrassingen te staan. NAC heeft een begroting van veertien miljoen euro en een uitstaande schuld van om en nabij zeven miljoen. Als investeerders niet bereid zijn de portemonnee te trekken is het gedaan met de de parel van het zuiden.

Er is geen geld in kas, leveranciers worden al maanden niet betaald, de KNVB doet onderzoek naar mogelijke fraude in de boekhouding en de gemeente wacht al tijden op de huur voor het stadion. Interim-bestuursvoorzitter Bas van Bavel meldde echter tijdens de nieuwjaarsreceptie nog dat 'de acute financiële problemen waren afgewend.'

Wanneer het plan van Busselaar wordt uitgevoerd, komt een tiental werknemers op straat te staan. Daarnaast moet de rest van het personeel genoegen nemen met een salarisverlaging.