Van den Boog woest over oponthoud Sulejmani

Rik van den Boog was woest over het feit dat Miralem Sulejmani woensdag zeven uur op het vliegveld van Moskou moest wachten eer zijn visum in orde was.

Ajax vroeg voor Sulejmani geen Russisch visum aan omdat de club was verteld dat dat niet nodig was voor Serven. Bij aankomst bleek dat echter anders te liggen. Het resulteerde in een lange zit voor Sulejmani, die niet alleen zeven uur moest wachten maar ook de laatste training voor de wedstrijd van donderdagavond miste.

"Dit is manipulatie", klonkt het helder uit de mond van Van den Boog. "Laat iemand van Spartak regelen dat hij het land binnenkomt. Dit lijkt het Rusland van veertig jaar terug. We spelen echt niet als dit niet goed komt", dreigde Van den Boog in De Telegraaf. Niet veel later (om 21.30 uur plaatselijke tijd) kwam Sulejmani alsnog door de douane.

Spartak Moskou had Sulejmani de helpende hand kunnen bieden. Luchthavenmedewerkers stelden dat een telefoontje van de algemeen directeur van de Russische club voldoende was geweest om Sulejmani door de douane te laten. Die algemeen directeur is bij Spartak echter ook de trainer: Valeri Karpin. Die stond tijdens de training van Ajax op een ander trainingsveld.