Weinig gevechten in The Last Guardian

The Last Guardian blijkt een adventuregame te zijn waarin zeer weinig wordt gevochten. Een klein jongetje en het grote wezen Torico moeten in het spel samenwerken om puzzels op te lossen. Dat heeft game-ontwikkelaar Fumito Ueda laten weten aan het Franse PSM3-magazine.

Het spel kan vergeleken worden met het actieavontuur Ico uit 2001. De speler bestuurt een klein jongetje, terwijl de computer hem begeleidt door Torico te besturen. In Ico moet het hoofdpersonage een meisje bij de hand nemen en zo aan het gevaar ontkomen.

Vechten wordt in The Last Guardian tot het minimale beperkt. Alleen Torico kan bewakers onschadelijk maken. Wanneer het jongetje alleen is, zal hij moeten sluipen om ongezien te blijven.

De adventuregame werd in 2009 aangekondigd, maar details over de game waren nooit bekendgemaakt. Ueda heeft aangegeven dat het spel dit najaar in Japan op de markt moet komen voor de Playstation 3. Hij sluit echter niet uit dat de game uitgesteld wordt, omdat hij zich niet wenst te overhaasten om het op tijd af te ronden.