Man komt om onder trein in Purmerend

Een man die vermoedelijk zijn trein probeerde te halen is zaterdagmiddag overleden nadat hij op een spoorwegovergang in Purmerend onder een trein terecht kwam. Dat meldt de politie. Vanwege het ongeval ligt het treinverkeer tussen Zaandam en Hoorn plat. Reizigers moeten rekening houden met een kwartier tot een halfuur vertraging.

De man wilde rond 16.00 uur samen met twee andere mannen op station Purmerend Overwhere vermoedelijk de stoptrein richting Amsterdam halen. De trein stond er al. Hiervoor moesten zij de spoorwegovergang bij het station oversteken. De spoorbomen van de overgang waren gesloten.

Twee mannen bleven voor de spoorbomen staan, het slachtoffer ging er onderdoor en werd aangereden door de trein richting Hoorn. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Zijn identiteit is nog onbekend.

Vanwege het ongeval rijden er geen treinen tussen Zaandam en Hoorn. Er worden bussen ingezet. Spoorbeheerder Prorail verwacht dat de treinen rond 19.00 uur weer volgens de dienstregeling rijden.