Bony klaar voor debuut bij Vitesse

itesse kan mogelijk komend weekend in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap een beroep doen op Wilfried Bony. De spits kwam afgelopen transferperiode voor maar liefst 4,5 miljoen over van Sparta Praag, maar kon wegens een spierblessure nog niet in actie komen.

Tegenover Omroep Gelderland gaf trainer Albert Ferrer aan geen risico's te nemen met Bony: "We moeten voorzichtig zijn. Het was pas zijn eerste groepstraining. We moeten nog even afwachten of hij bij de selectie zit, maar dat zou best kunnen. Het gaat goed met Bony. Eigenlijk is hij nog niet klaar om vanaf het begin te spelen, maar behalve voluit schieten kan hij alles weer."

Eigenaar Merab Jordania kwam zelf kijken naar de training om te zien hoe het Bony afging. De 22-jarige Ivoriaan is de grootste aankoop sinds de komst van de Georgische Jordania.

Ismail Aissati zal komende zondag in ieder geval niet meedoen tegen De Graafschap. De middenvelder, die wordt gehuurd van Ajax, is geschorst en zal daardoor vervangen worden door Davy Pröpper.