[FA Cup] Doelman Kuipers klaar voor droomwedstrijd

Komend weekend spelen Manchester United en Crawley Town hun partij in de achtste finales van de FA Cup. Edwin van der Sar krijgt komend weekend waarschijnlijk rust in de bekerwedstrijd tegen Crawley Town. Aan de overkant van het veld staat echter wél een Nederlander in het doel.

De 36-jarige Michel Kuipers, vroeger werkzaam als marinier, is sinds 1999 actief in de lagere regionen van het Engelse voetbal. Na onder meer Bristol Rovers, Chester City en Brighton & Hove Albion kwam hij vorig seizoen bij Crawley Town terecht. Die club doet momenteel bovenin mee in de Conference National, het vijfde profniveau van Engeland.

"Bij de mariniers heb ik veel geleerd, onder meer over kameraadschap. Op Old Trafford moeten we een band of brothers zijn, maar we mogen ook geen angst tonen. Dit team heeft veel goede karakters in huis", kijkt hij in de Engelse pers vooruit op de FA Cup-wedstrijd tegen Manchester United.

Kuipers was een aantal jaren geleden overigens verantwoordelijk voor een vroege uitschakeling van Manchester City. Namens Brighton stopte hij toen een strafschop. Nu hoopt hij op een nieuwe stunt. "Misschien kunnen we er wel een replay uitslepen. Waarom zouden we zo niet mogen denken?"