Woedende Jordan ontkent scheldpartij tegen Gattuso

De kopstoot van Gennaro Gattuso naar Joe Jordan houdt de gemoederen in Engeland bezig. De assistent-coach van Tottenham Hotspur pikt de beschuldiging van de Italiaan niet.

Gattuso deelde na de wedstrijd tussen AC Milan en Tottenham Hotspur (0-1) een kopstoot uit aan Jordan. De Italiaanse middenvelder beweert dat hij even daarvoor was uitgescholden. "Dit is absoluut onzin, echt waar. Als hij zich moet verantwoorden voor zijn gedrag, zou je denken dat hij wel met iets beters kan komen", zegt Jordan in de Daily Mail.

"Het is gewoon belachelijk. Die beschuldiging pik ik niet, want Italië heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en dat land is nog steeds belangrijk voor mij." Jordan (59) speelde tussen 1981 en 1984 bij AC Milan (twee jaar) en Hellas Verona (één jaar).

"Milan is een fantastische club en ik ben blij dat ik er heb mogen spelen. Mijn dochter woont nu in Milaan, waar ze Engelse les geeft aan Italiaanse kinderen. Ik ben dol op Italië en de mensen die er wonen. Klinkt dat alsof ik iemand ben die zou roepen wat Gattuso over mij beweert?"