Brama grapt: "Koud kunstje"

FC Twente zette vanmiddag in een ijskoud Moskou een fantastisch resultaat neer (0-2). Brama was na afloop blij dat de wedstrijd achter de rug was.

"Het was een koud kunstje om hier te winnen", grapte Wout Brama na afloop tegenover T/C Tubantia. De temperatuur in Moskou schommelde ronde de -20 graden. De middenvelder was na afloop maar wat blij dat de wedstrijd was gespeeld. "Maar wel met een fantastisch resultaat."

De selectie van Twente had in eigenlijk helemaal niet verwacht dat er nog gespeeld zou worden bij de extreme temperaturen. De club had zelf aangegeven dat het niet wilde spelen in verband met de risico's voor de spelers. Toen de ploeg toch moest aantreden wekte dat verbazing. "Het was gevaarlijk. Maar het moest, dus dan kun je beter niet piepen."

Toen FC Twente de knop eenmaal omzette en op het veld stond, werd er eerst nog wat onwennig gespeeld. Kazan was beter in de eerste helft. In de tweede helft was Twente echter warmgedraaid en kwam het er meer uit. "De eerste helft speelden we om niet te verliezen. Na rust zetten we meer druk en gingen we voor de winst", aldus Brama die zijn Twente toen twee keer vanuit een hoekschop zag scoren. "Uiteindelijk is dit natuurlijk een fantastisch resultaat."