Kings of Leon en Glee ruziën over Use Somebody

Een oude vete tussen Kings of Leon en de televisieserie Glee is deze week weer opgelaaid. De band weigerde een half jaar geleden zijn hit Use Somebody te laten gebruiken voor de muzikale serie. De medebedenker van Glee neemt dat Kings of Leon nog steeds kwalijk.

"Het is een stelletje arrogante eikels, ze snappen er niks van", raasde Ryan Murphy tegenover filmblad The Hollywood Reporter. "Ze snappen niet dat een 7-jarige door Glee kan worden geïnspireerd om muziek te gaan maken. Je kunt van Glee vinden wat je wilt, maar wat we echt willen is kinderen in contact brengen met muziek."

Caleb Followill, voorman van Kings of Leon, liet daarop weten niet te snappen waar de boosheid bij Murphy vandaan komt. "We hebben gewoon nee gezegd tegen een televisieshow en dat gebeurt wel vaker", reageerde hij.

Followills broer Nathan was minder mild in zijn uitlatingen. "Beste Ryan Murhphy: laat het los", twitterde hij. "Ga in therapie, neem een manicure en koop een nieuwe beha." De Glee-medewerker liet dat niet over zich heenkomen. "Wow, dat klinkt als een homofoob die duidelijk nog wat te leren heeft", reageerde hij. Followill twitterde daarop zijn excuses. "Het spijt me als iemand mijn woorden heeft opgevat als homofoob. Zo ben ik niet."

Glee is een hitserie uit Amerika die in Nederland te zien is op RTL5. In de serie, die onlangs vier Golden Globes in de wacht sleepte, zingen de hoofdrolspelers klassiekers en nieuwe hits.

Overigens zijn de leden van Kings of Leon niet de enigen die samenwerking met Glee blokkeren. "Glee is erger dan Grease", zei gitarist Slash onlangs. "En Grease is al erg genoeg."


Kings of Leon en Glee ruziën over Use Somebody (Foto: Novum)