[AO] Wozniacki: "Eén bal maakte het verschil"

Caroline Wozniacki was dicht bij haar eerste finale plaats op de Australian Open, maar de 20-jarige nummer één van de wereld zag uiteindelijk de Chinese Li Na met de zege in de halve finale er vandoor gaan. "Eén bal kan een groot verschil maken," zei de verliezer in Melbourne na afloop van de partij.

Wozniacki kreeg bij de stand 6-3 en 5-4 een matchpoint, maar Li wist deze weg te werken. "Ik had nog steeds kansen, ook na het verloren matchpoint. Ik serveerde, had kansen om een tie-break af tw dwingen... Maar ja, als je geen kansen pakt, dan verlies je de wedstrijd. En dat gebeurde vandaag," zei de Deense sippend.

"Ik had hier kunnen zitten als winnaar. Tenminste, als ik het anders had aangepakt." Wozniacki had voor de tweede keer in een Grand Slam-finale kunnen staan. Bij de US Open in 2009 was Kim Clijsters toen duidelijk een maatje te groot. "Nu ben ik erg teleurgesteld, maar dat lijkt me logisch. Ik moet hier doorheen komen en hard blijven werken. Dan krijg ik zeker weer kansen in de toekomst."