[DFB Pokal] Schalke moeizaam naar laatste vier

Schalke 04 heeft ten koste van 1. FC Nürnberg de halve finales van de DFB Pokal, de Duitse beker, bereikt. Makkelijk ging het echter niet, pas na verlenging werd met 3-2 gewonnen.

Schalke begon zonder de geblesseerde Klaas Jan Huntelaar aan de wedstrijd. Tim Hoogland hoorde na maanden blessureleed wel weer bij de selectie, maar hoefde niet in actie te komen en bleef tijdens het duel op de bank.

De eerste doelpunten van de wedstrijden waren al snel gemaakt. Al na vier minuten wist Julian Schieber 1. FC Nürnberg op voorsprong te zetten. Het was een voorsprong waar de bezoekers niet al te lang van konden genieten, want na tien minuten was het Mario Gavranovic die de gelijkmaker scoorde.

Schieber had 1. FC Nürnberg nog voor de rust op 2-1 gezet. In de tweede helft was het Raúl die de voorzet gaf, waarna Ivan Rakitic de gelijkmaker binnenschoot. In de verlenging stond Julian Draxler nog geen vijf minuten in het veld toen hij het winnende doelpunt voor Schalke maakte.

Woensdag worden de overige kwartfinales gespeeld. Energie Cottbus neemt het op tegen TSG 1899 Hoffenheim, MSV Duisberg speelt tegen 1. FC Kaiserslautern en Alemannia Aachen gaat de strijd aan met Bayern München.