HRT test met oude auto

Hispania Racing heeft bekend gemaakt dat het de eerste drie wintertests van het Formule 1-seizoen 2011 gaat rijden met de oude auto. Pas in maart bij de test in Bahrein zal dan de nieuwe bolide ingezet gaan worden.

"Onze nieuwe auto is dan namelijk nog niet klaar." zei coureur Narain Karthikeyan tegen The Times of India. De Indiër reed in 2007 voor Williams voor het laatst in een Formule 1-bolide en hoopt dat hij bij de eerste tests in Spanje weer kan wennen aan de auto. "Ik hoop daarom ook dat het droog blijft, zodat ik zoveel mogelijk tijd op de baan kan doorbrengen."

Daarna moet hij in Bahrein wennen aan de nieuwe auto. "De grootste verbeteringen aan de nieuwe auto zijn de van Williams afkomstige versnellingsbak en hydraulica. Van KERS zullen we echter geen gebruik maken, maar de verstelbare achtervleugel gaat ons hopelijk wel vooruit helpen."

Volgens Karthikeyan zal het niet lang meer duren voordat duidelijk zal zijn wie naast hem komt te rijden bij de Spaanse renstal. "De tweede coureur en reserverijders zullen over ongeveer een week worden aangesteld."