Karthikeyan tekent bij Hispania Racing

Narian Karthikeyan gaat zijn rentree in de Formule 1 maken. De Indiër heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een contract bij Hispania Racing. Hij bevestigde het nieuws zelf via Twitter. Eerder reed de coureur al een seizoen voor Jordan.

"In 2011 terug in de Formule 1! Ik heb een contract getekend om voor HRT te racen. Ik heb altijd gezegd dat mijn tijd in de Formule 1 nog niet over is, en die belofte kom ik nu na," schreef hij op zijn Twitter. Zijn nieuwe werkgever zelf moet echter het nieuws nog bevestigen.

Karthikeyan maakte in 2005, komend van de Nisaan World Series, zijn Formule 1-debuut bij Jordan. Hij behaalde vijf punten, dankzij de vierde plaats in de Grand Prix van de Verenigde Staten toen de Michelin-rijders niet van start gingen. Na dat jaar is de Indiër twee jaar testrijder bij Williams geweest en reed hij in de A1GP. Ook reed hij in de 24 uur van Le Mans en in de Superleague Formula.

Met het nieuws dat Karthikeyan bij HRT instapt zijn er nog drie stoeltjes vrij. Eén bij het Spaanse team en twee bij Force India dat de coureurs voor 2011 ook nog moet bevestigen.