Real Madrid richt pijlen nu op Adebayor

Nu HSV Ruud van Nistelrooy niet naar Real Madrid wil laten gaan, heeft de Spaanse grootmacht haar interesse verlegd naar Emmanuel Adebayor. De spits uit Togo is bij Manchester City op het zijspoor beland en zou Real Madrid uit de brand kunnen helpen.

Real is namelijk op zoek naar een tijdelijke vervanger voor de geblesseerde Gonzalo Higuain. De Argentijnse aanvaller kan dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen. Trainer José Mourinho heeft hierdoor met Karim Benzema slechts de beschikking over één spits.

Volgens Marca gaat Real Madrid nu proberen om Adebayor over te nemen van City. Madrid biedt City twee miljoen euro plus een oefenwedstrijd om voor de rest van het seizoen over de spits uit Togo te kunnen beschikken. Real Madrid zal ook de helft van het salaris willen overnemen.

Adebayor is overigens niet de eerste keus van José Mourinho. De Portugees had graag Van Nistelrooy teruggehaald naar Madrid, maar HSV wil hem om sportieve redenen niet laten terugkeren. Voorzitter Bernd Hoffman denkt met Van Nistelrooy meer kans te maken op plaatsing voor Europees voetbal.