Uitslagen Jupiler League

Op vrijdag en maandag zijn er in de Jupiler League een hoop (inhaal)wedstrijden afgewerkt. Hieronder vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

AGOVV is er niet in geslaagd om de tweede periodetitel te pakken. De ploeg uit Apeldoorn kwam uit bij Sparta Rotterdam niet verder dan een 3-3 gelijkspel, waardoor Volendam met de titel er vandoor kon gaan.

Lerin Duarte zette Sparta al na veertien minuten op een 1-0 voorsprong door een houdbaarschot tot doelpunt te zien promoveren. Michiel Hemmen zorgde na 25 minuten spelen voor de gelijkmaker, maar had hierbij wel geluk nodig. Hij miste een kopkans, maar kreeg de bal via de kluts weer voor de voeten en schoot nu wel beheerst binnen.

Johan Voskamp (Sparta) en Stanley Taylor (AGOVV) zorgden er voor dat na iets meer dan een half uur er al 2-2 op de borden stond. In de tweede helft leek Voskamp Sparta de zege te bezorgen, maar Levi Schwiebbe wist in de slotfase alsnog de gelijkmaker op de borden te zetten.

Onderin boekte Fortuna Sittard een broodnodige zege. De Limburgers wisten hekkensluiter Almere City FC in eigen huis met 1-0 te kloppen. De Servische verdediger Zarko Grabovac maakte negen minuten voor tijd het winnende doelpunt. Fortuna heeft nu een voorsprong van drie punten op Almere.