'Matavz in gesprek met Napoli'

Volgens het Dagblad van het Noorden heeft Tim Matavz gesproken met een delegatie van Napoli. FC Groningen vreest dat het zijn Sloveense spits deze transferperiode nog ziet vertrekken.

Matavz, die dit jaar in een uitstekende vorm verkeert, werd eerder al in verband gebracht met Glasgow Rangers en Palermo. Algemeen directeur Hans Nijland gaf eerder aan dat er buitenlandse interesse was voor Matavz en Napoli lijkt nu de beste papieren te hebben om de Sloveen in te lijven.

"'We hebben twee zeer serieuze aanbiedingen gehad, maar die hebben we vooralsnog terzijde geschoven. Eerlijk gezegd verwacht ik beide clubs wel terug en ik verwacht ook nog andere clubs die hun interesse concretiseren", aldus Nijland. FC Groningen wil zes miljoen euro ontvangen voor Matavz.

Nijland hoopt echter niet dat de spits FC Groningen halverwege het seizoen zal verlaten: "We zijn in een belangrijke fase beland. We staan vierde en wellicht kunnen we dit seizoen bij de eerste vijf eindigen. Tim kan daarin zeer belangrijk zijn. Het kan zomaar gebeuren dat we an offer we can’t refuse krijgen. En dan nog opteren we ervoor dat Tim het seizoen bij ons afmaakt en in de zomer vertrekt."