Gudjohnsen: "Ik wil naar Ajax"

Eidur Gudjohnsen wil het liefst zijn voetballoopbaan bij Ajax voortzetten. De IJslander is hiervoor wel afhankelijk van het doorgaan van de transfer van Luis Suárez naar Liverpool. Hij staat hoog op de schaduwlijst van Ajax-trainer Frank de Boer.

"Ik denk dat ik van waarde kan zijn. Ik ben wel 32, maar altijd heel zuinig op mijn lichaam geweest. Ik voel me topfit en hoop de club met mijn ervaring en kwaliteiten te kunnen helpen. Dat ik bij FC Barcelona in hetzelfde systeem heb gevoetbald en vloeiend Nederlands spreek, is daarbij een voordeel," zei de spits die in het verleden onder meer ook voor PSV en Chelsea speelde.

Momenteel heeft Gudjohnsen bij Stoke City een contract, maar daar komt hij nauwelijks aan spelen toe. "Ik kon grote contracten tekenen in Amerika en Dubai, maar mijn voorkeur gaat nu uit naar Amsterdam. Het gaat me niet om het geld. De sportieve uitdaging staat voorop, omdat ik mijn carrière een nieuwe impuls wil geven."

Echt duur is de IJslander niet voor Ajax. "Omdat mijn contract aan het einde van het seizoen afloopt, mag ik nu al gratis weg bij Stoke City. En ik denk zelfs dat Ajax het voor elkaar moet krijgen dat Stoke een gedeelte van mijn salaris betaalt. Daarnaast ben ik bereid met veel minder genoegen te nemen."